Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website


Met dank aan mijn leermeester

Als ik denk aan mijn leermeester zie ik als eerste mijn vader voor mij. Als docent op de sportacademie gaf hij praktijkvakken. Zijn kracht zat in de liefde voor zijn vak en studenten en zijn kwaliteit iedereen te waarderen voor wie ze waren. Ook al bakten ze niets van de les, hij wist ze toch te motiveren. En als ze echt niet wilden leren, dan was dat hun eigen verantwoordelijkheid. Hij deed niet aan straf en kritiek. Hij gaf een drie met een compliment. Hij had oog voor wat hen nog meer bezig hield dan studeren. Hij stelde zich gelijkwaardig op en ging met ze op kamp en deed even gek als zij. Klassenfeestjes werden bij ons thuis gehouden en liepen nooit uit de hand. Van hem heb ik geleerd, dat je terugkrijgt wat je geeft. Enthousiasme, betrokkenheid en optimistisme. En dit: dat je het meeste leert door het te doen, te oefenen en plezier te hebben. Daar kan geen boek tegen op. Powerpoints bestonden nog niet en overheadsheets deed hij niet aan.

Zonder dat ik me het bewust was, heeft mij dit gevormd tot de docent en trainer die ik nu ben. Voor mij geen lange hoorcolleges en theorieblokken. Ervaringsleren, gewoon doen! De overtuiging hebben dat elk mens wel wil leren. Dat er vast goede redenen zijn als er geen motivatie zichtbaar is. En dat het geweldig is om met mensen samen te werken!

Doriene van der Kaaden,

o.a. docent ICB en trainer actieve werkvormen 2015