Enthousiaste reacties op cursus Cognitieve Communicatiestoornissen

Een gemotiveerde groep van twaalf cursisten ging onlangs een dag lang aan de slag met de theorie en praktijk over cognitieve communicatiestoornissen. Dit zijn problemen die ontstaan na hersenletsel en die zich vaak uiten in het niet meer goed kunnen toepassen van communicatie. Zoals beurtgedrag, oogcontact en het afstemmen van wat je gaat zeggen op je gesprekspartner. De cursusdag werd verzorgd door GZ-psycholoog en logopedist Doriene van der Kaaden en logopedist en klinisch linguïst Line Atsma. 

Positief

,,De afwisseling tussen luisteren en actief bezig zijn, is erg prettig’’, vond één van de cursisten. ,,Heel interactief, veel kennis en kunde van docenten en een laagdrempelige sfeer met veel casuïstiek’’, concludeerde een andere deelnemer. Gemiddeld werd de cursus beoordeeld met een 8,5.

Revalidatie Friesland Academie

De cursus wordt georganiseerd door de Revalidatie Friesland Academie. ,,Als Academie vinden we het belangrijk dat de kennis en praktische ervaring die de professionals van Revalidatie Friesland hebben, ook beschikbaar is voor anderen. Zo dragen we maatschappelijk ons steentje bij en werken we aan de verbetering van zorg voor mensen met hersenletsel’’, vertelt opleidingsadviseur Fenja Ruiter. De cursus Cognitieve Communicatiestoornissen wordt jaarlijks georganiseerd en wordt ook ‘in company’ verzorgd.

Inschrijving voor de cursus van 2023 is al mogelijk. Ervaring leert dat de belangstelling altijd groot is, dus wie wil deelnemen wordt geadviseerd alvast in te schrijven.