Succesvol symposium over (licht) traumatisch hersenletsel.

Ruim 170 bezoekers namen woensdag 15 maart deel aan het symposium over (Licht) Traumatisch Hersenletsel in MFC It Spektrum in Burdaard (Fr). Een symposium met veel aandacht voor ervaringsdeskundigen, waaronder Korja van der Werf, beeldend kunstenaar, en Margôt Ros, actrice en bekend van Toren C.

Margôt Ros en haar partner Jeroen Kleijne gaven een inkijk in hun leven van de afgelopen 5 jaren. Een leven waarin het ‘licht’ traumatisch hersenletsel van Margôt allesbepalend was en heeft geleid tot het vastleggen van dit proces in hun boek ‘Hersenschorsing’. Naast ervaringen werd het enthousiaste publiek meegenomen in de kennis en deskundigheid van o.a. Peter Brouwers, voorzitter van het landelijk Overleg Hersenletselteams.

Gerlof Balk, revalidatiearts bij Revalidatie Friesland, Lieke Jorna, Mario Pietersma en Martine Buist-Bouwman spraken over de monitoring- en behandelmogelijkheden en Joukje van der Naalt, neuroloog bij het UMCG gaf ons een inkijkje in het hersennetwerk, oorzaken en gevolgen. De Revalidatie Friesland Academie, die dit symposium organiseerde in opdracht van het Breinlijnteam Friesland, is trots op dit succes!