Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Cognitieve Communicatiestoornissen (CCS)

Cognitieve communicatiestoornissen staan steeds meer in de belangstelling bij logopedisten. Voor het in kaart brengen van de mogelijke cognitieve communicatiestoornissen wordt het Afasienet-CCS-screeningsinstrument gebruikt. Over de behandeling van cognitieve communicatiestoornissen is nog weinig bekend. De logopedisten van Revalidatie Friesland hebben aan de hand van de inzichten die zij hebben opgedaan bij de Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling (ICB) behandelmethoden voor cognitieve communicatiestoornissen ontwikkeld.

Doelgroep

Logopedisten die werken met mensen met cognitieve communicatiestoornissen.

Doel

Vergroten van kennis over cognitieve communicatiestoornissen t.a.v. onderzoek en behandeling.

Data

Donderdag 19 mei 2022

Accreditatiepunten

NVLF: is aangevraagd.

Eerdere beoordeling

8

Inhoud en werkwijze

In deze cursus maak je kennis met het AfasieNet CCS, een screeningsinstrument voor cognitieve communicatiestoornissen en behandelmateriaal voor deze specifieke doelgroep. Het theoretisch gedeelte gaat in op de kenmerken van cognitieve communicatiestoornissen en de hierbij mogelijke behandelmethoden uit het Handboek voor Interdisciplinaire Cognitieve Behandeling. Daarna oefen je met je medecursisten het toepassen van de methoden aan de hand van praktische oefeningen en casuïstiek.

Duur

Voorbereidingsopdracht (1 SBU)
1 cursusdag (6 SBU)

Docent

Line Atsma, logopedist

Kosten

€ 450,- incl. materiaal, koffie/thee en lunch

De cursus wordt ook incompany aangeboden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Line Atsma, academie@revalidatie-friesland.nl of op tel.nr. 088 580 1257.
Afhankelijk van de aanmeldingen kan de cursus worden aangeboden op een locatie centraal in Nederland.