Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Songwriting in muziektherapie – vrijdag 28 mei 2021 – cursus is vol.

Dat het therapeutisch werkt om gedachten, gevoelens, emoties te uiten in een eigen lied…daar kan iedereen zich iets bij voorstellen. Dat je eigen lied dan voldoening geeft je trots maakt en ook helpt om je verhaal te delen met anderen, klinkt als vanzelfsprekend. Maar hoe begeleid ik zo’n proces als muziektherapeut.

Doelgroep

Muziektherapeuten

Doel

Je leert hoe je het proces van songwriting met een patiënt begeleidt.

Data

Vrijdag 28 mei 2021 – de cursus wordt on-line aangeboden.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd.

Eerdere beoordeling

Nieuw!

Inhoud en werkwijze

In deze cursus leer je tips en trucs die kunnen helpen om het songwriten makkelijker te maken. Ook leer je hoe je het proces van de patiënt begeleidt en wat belangrijke dingen zijn om rekening mee te houden. Ook ervaar je door deze dag mee te maken, hoe zo’n proces van songwriting gaat en oefen je met elkaar hoe je zelf een lied kunt schrijven.

Duur

Eén cursusdag van 9:45 tot 16:00 uur.

Docent

Muziektherapeut, Ariska Groen

“Mijn naam is Ariska Groen. Ik werk 15 jaar als muziektherapeut en ik merk dat het werken met songwriten een hele mooie manier is om te komen tot verwerking, acceptatie of inzicht. Bij iedereen loopt het proces anders en het is prachtig om dit proces te begeleiden. Doordat ik vragen van collega’s kreeg hoe ik te werk ga en welke stappen ik neem met patiënten ontstond het idee om dit verder uit te werken en een cursus te gaan geven. Naast mijn werkzaamheden als muziektherapeut ben ik zangeres, zangcoach en maak ik een eigen TV-programma. Ook schrijf ik momenteel veel eigen liedjes”.

Leuk weetje: Ariska heeft onlangs haar eigen debuutalbum uitgebracht!

Kosten

€270,-

Toelatingseisen

Een afgeronde HBO opleiding Muziektherapie of Muziekagogie voor muziektherapeuten
Andere achtergrond of opleiding, graag in overleg.

Materiaal/literatuur

Naar de cursusdag neem je een songtekst mee die je aanspreekt.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Fenja Ruiter (opleidingsadviseur) via academie@revalidatie-friesland.nl of via het telefoonnummer: 088 580 12 68.