Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Speech-Music Therapy for Aphasia 2022-2023

Let op: De editie van de SMTA-cursus is volgeboekt voor individuele muziektherapeuten. Logopedisten of een koppel bestaande uit een muziektherapeut én een logopedist kunnen nog wel inschrijven.

Muziektherapeuten die zich individueel willen inschrijven kunnen zich aanmelden  voor de SMTA-cursussen vanaf januari 2023. Zie hiervoor: Activiteiten – Revalidatie Friesland Academie (revalidatie-friesland.nl)

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Doelgroep

Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die werken met mensen met spraakapraxie en afasie.

Doel

Leren toepassen van de SMTA.

Data

Donderdag 3 november 2022 en donderdag 13 april 2023

Accreditatiepunten

ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici): 11,5 punten (logopedisten)
Register Vaktherapie: 19 punten (muziektherapeuten)

Eerdere beoordeling

8,5

Inhoud en werkwijze

In deze cursus leer je de theorie en achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefen je de toepassing van de SMTA met jouw medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een opname van een SMTA-behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.
Let op: Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een opname van een SMTA-behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kan je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).

Duur

2 cursusdagen (14 SBU)
zelfstudie (6 SBU)

Docent

Joost Hurkmans, klinisch linguïst/logopedist
Esther Grit, logopedist
Gerdien Lindeboom, muziektherapeut

Kosten

€ 800,- per persoon. Bij gezamenlijke opgave door logopedist en muziektherapeut (dit heeft de voorkeur) zijn de totaalkosten voor het duo 1500,-.
Bij gezamenlijke opgave dien je allebei onderstaande aanmeldstappen te doorlopen. Zodra je aan het betalen toekomt kies je voor de betaalmethode ‘per factuur’ en vragen we je even contact op te nemen.

Toelatingseisen

Logopedisten: een afgeronde HBO-opleiding Logopedie
Muziektherapeuten: een afgeronde HBO-opleiding Muziektherapie of Muziekagogie

Materiaal/literatuur

Voorafgaand aan de eerste cursusdag doorloop je een e-learningsmodule. Hiervoor krijg je een tijdelijk account op het leerplein van Revalidatie Friesland.

Wil je meer informatie  dan kunt u contact opnemen met Line Atsma, coördinator Revalidatie Friesland Academie, academie@revalidatie-friesland.nl of op tel.nr. 088 580 1287.