Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Speech-Music Therapy for Aphasia – februari – oktober 2022

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Doelgroep

Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die werken met mensen met spraakapraxie en afasie.

Doel

Leren toepassen van de SMTA.

Data

Donderdag 10 februari 2022 en donderdag 6 oktober 2022.

Accreditatiepunten

NVLF 11,5 punten
Register Vaktherapie 16 punten

Eerdere beoordeling

8,5

Inhoud en werkwijze

In deze cursus leer je de theorie en achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefen je de toepassing van de SMTA met jouw medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een opname van een SMTA behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.
Let op: Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een opname van een SMTA behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kun je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).

Duur

2 cursusdagen (14 SBU)
zelfstudie (6 SBU)

Docent

Logopedist/klinisch linguïst, Joost Hurkmans, logopedist, Esther Grit.
Muziektherapeut, Gerdien Lindeboom.

Kosten

€ 1500,- per gezamenlijke opgave door logopedist en muziektherapeut (dit heeft de voorkeur). Bij gezamenlijke opgave dien je allebei onderstaande aanmeldstappen te doorlopen. Zodra je aan het betalen toekomt kies je voor de betaalmethode ‘per factuur’ en vragen we je even contact op te nemen.

Indien je je alleen aanmeldt, zijn de kosten €800,- p.p. en ben je verplicht om tussen dag één en dag twee samenwerking te zoeken met een eerder geschoolde SMTA therapeut.

Toelatingseisen

  • Een afgeronde HBO opleiding Logopedie voor logopedisten
  • Een afgeronde HBO opleiding Muziektherapie of Muziekagogie voor muziektherapeuten

Materiaal/literatuur

Voorafgaand aan de eerste cursusdag doorloop je een e-learningsmodule. Hiervoor krijg je een tijdelijk account op het leerplein van Revalidatie Friesland.

Wilt u meer informatie  dan kunt u contact opnemen met Line Atsma, coördinator Revalidatie Friesland Academie, academie@revalidatie-friesland.nl of op tel.nr. 088 580 1257.

 

Bestellen cursusmateriaal

 

1Inschrijven
2Persoonsgegevens
  • DD dash MM dash JJJJ