Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Speech-Music Therapy for Aphasia (SMTA) – januari – juni 2023

Speech-Music Therapy for Aphasia is een behandelprogramma ontwikkeld voor mensen met een spraakapraxie en afasie. Het is een combinatiebehandeling van logopedie en muziektherapie. Het uitgangspunt van SMTA is dat diverse muzikale parameters het spreken kan ondersteunen en stimuleren.

Doelgroep

Samenwerkende logopedisten en muziektherapeuten die werken met mensen met spraakapraxie en afasie.

Doel

Leren toepassen van de SMTA.

Data

Dag 1 op donderdag 19 januari 2023
Dag 2 op donderdag 8 juni 2023

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Line Atsma, coördinator Revalidatie Friesland Academie, academie@revalidatie-friesland.nl of op tel.nr. 088 580 1287.

Accreditatiepunten

ADAP (logopedisten): 15 punten
Register Vaktherapie (muziektherapeuten): 18 punten

Eerdere beoordeling

8,5

Inhoud en werkwijze

In deze cursus leer je de theorie en achtergronden van de SMTA en de opbouw van de behandeling kennen. Vervolgens oefen je de toepassing van de SMTA met jouw medecursisten. Na deze eerste dag dien je een periode lang ervaring op te doen in jouw eigen werksituatie. Je maakt tevens een opname van een SMTA-behandeling in je eigen werksituatie die je voorafgaand aan de tweede cursusdag aan de docenten toestuurt. Tijdens deze dag wordt een aantal opnames gezamenlijk geëvalueerd en volgt er feedback op jouw handelen.
Let op: Om dag 2 van de cursus te mogen volgen dien je vóór cursusdag 2 een opname van een SMTA-behandeling op te sturen. Wanneer je geen opname inlevert, kun je dag 2 niet bijwonen en vervalt jouw inschrijving (kosten worden niet gerestitueerd).

Duur

2 cursusdagen (14 SBU)
Zelfstudie (6 SBU)

Docent

Joost Hurkmans (logopedist/klinisch linguïst) en Esther Grit (logopedist).
Gerdien Lindeboom (muziektherapeut)

Kosten

€ 1500,- per gezamenlijke opgave door logopedist en muziektherapeut (dit heeft de voorkeur). Bij gezamenlijke opgave dien je allebei onderstaande aanmeldstappen te doorlopen. Zodra je aan het betalen toekomt kies je voor de betaalmethode ‘per factuur’ en vragen we je even contact op te nemen.

Indien je je alleen aanmeldt, zijn de kosten €800,- p.p. en ben je verplicht om tussen dag één en dag twee samenwerking te zoeken met een eerder geschoolde SMTA therapeut.

Toelatingseisen

  • Een afgeronde HBO-opleiding Logopedie voor logopedisten
  • Een afgeronde HBO-opleiding Muziektherapie of Muziekagogie voor muziektherapeuten

Materiaal/literatuur

Voorafgaand aan de eerste cursusdag doorloop je een e-learningsmodule. Hiervoor krijg je een tijdelijk account op het leerplein van Revalidatie Friesland.

Wil je meer informatie dan kan je contact opnemen met Line Atsma, coördinator Revalidatie Friesland Academie, academie@revalidatie-friesland.nl of tel.nr. 088 580 1287.