Idee?

Suggesties?

Heb je een idee, suggestie of vraag voor onze Revalidatie Friesland Academie? Laat het ons weten.

Doorzoek onze website

Praktijkdag Groepstherapie bij afasie

Groepstherapie is een onmisbare link in de afasietherapie. Training in de afasiegroep vormt een mooie basis voor het oefenen van vaardigheden en het is een brug naar participatie. Van de therapeut van een afasiegroep wordt veel gevraagd. Het praktisch toepassen van therapeutische vaardigheden is essentieel, en complex.
Heb jij ook het gevoel dat er meer te halen valt uit groepsbehandeling bij afasie? Worstel je soms ook met jouw rol in de groep? Wil je jouw ervaringen wel eens spiegelen aan die van anderen en inspiratie op doen, om de therapeutische waarde van de groepsbehandeling naar een hoger niveau te tillen? En durf je het aan om feedback te krijgen op je eigen handelen?

Doelgroep

Logopedisten die werken met afasiepatiënten in zowel de revalidatiefase als de chronische fase en ruime ervaring hebben met groepstherapie bij afasie.
Het is aan te bevelen vooraf aan deze cursus de cursus ‘Groepstherapie bij Afasie: een onmisbare schakel’ te volgen. Deze dag vormt een prima praktisch vervolg op voorgenoemde cursus. Heb je deze cursus niet gevolgd maar wel passende casussen dan ben je van harte welkom.

Doel

De deelnemers:
.   wisselen ervaringen met groepstherapie uit
.   hebben inzicht in hun eigen vaardigheden als groepstherapeut
.   ontwikkelen hun therapeutische vaardigheden op het gebied van groepstherapie bij afasie

Data

Donderdag 14 november 2019
Tijd: 9.30 – 16.00 uur

Accreditatiepunten

Wordt aangevraagd.

Inhoud en werkwijze

Tijdens deze cursus staan jouw ervaringen met groepstherapie bij afasie centraal. Je levert vooraf een dvd- of video-opname in van ca. 10 minuten en geeft op een checklist aan waar je feedback op zou willen krijgen. Op de cursusdag wissel je ervaringen uit en vindt er coaching plaats bij het oefenen met nieuwe vaardigheden.

Toetsing

Geen

Duur

Voorbereidingsopdracht ( 2 SBU)
Cursusdag (6 SBU)
Er is geen eindopdracht

Docent

Logopedist, Line Atsma
Psycholoog of maatschappelijk werker van Revalidatie Friesland

Kosten

€ 175,- per persoon
incl. koffie/thee en lunch en materiaal.

Materiaal/literatuur

Bij aanvang van de cursus ontvang je een reader met daarin de inhoud van de cursus en aanvullende literatuur.