Landelijke nascholing CP Handfunctie – voor ergotherapeuten en fysiotherapeuten en physician assistants

Doelgroep: ergotherapeuten, fysiotherapeuten, physician assistants en revalidatieartsen. Ben je revalidatiearts? Schrijf je dan hier in

Over De Handen In Elkaar groep

De deelnemers van de HIE groep vormen een besloten groep op revalidatie kennisnet. Deze besloten groep vormt het platform waarop de deelnemers hun informatie met elkaar kunnen delen.

Doel

De deelnemers delen kennis, doen gezamenlijk onderzoek en werken samen om de implementatie van innovaties op het gebied van de behandeling van de armhandfunctie bij kinderen met CP sneller te realiseren.

Middel

De deelnemende centra/afdelingen werken samen op het gebied van de ontwikkeling van state of art behandeling voor de armhandfunctie  bij kinderen met CP. Door samenwerking gebaseerd op gelijkwaardigheid streven zij ernaar met  lagere kosten een snellere ontwikkeling op het gebied van de behandeling van armhandfunctie stoornissen bij kinderen met CP te bereiken.

De scholingsdag 21 september 2018

Deze scholingsdag heeft tot doel de kennis over de behandeling van de spastische hand te verdiepen. De sprekers delen hun passie voor dit onderwerp in hun voordrachten met de deelnemers, waarin naast de laatste evidence uit de literatuur ook veel aandacht is hun praktische ervaring.

Programma

In de voordrachten komt een update van de evidence over de keuze tussen CIMT en BIT aan bod, de eerste presentatie van de resultaten van de RCT met taakgerichte krachttraining van de armhandfunctie (TOAST trial), worden prachtige voorbeelden van de aanpak van de postoperatieve behandeling getoonde wordt een casus gepresenteerd waarin het resultaat van de inzet van alle behandelvormen aan bod komen. Maar eerst start de dag met de behandelvisie en strategiei die richting geeft aan de timing en inzet  van deze verschillende behandelvormen.

Wij verheugen ons op jullie komst en maken er met elkaar een inspirerende en leerzame topdag van!

Het organisatie committee namens de HIE groep

  • Bart Snijders, kinderergotherapeut Revant Breda
  • Eugene Rameckers, kinderfysiotherapeut en onderzoeker Adelante Hoensbroek
  • Nanne Land, kinderrevalidatiearts Revalidatie Friesland, Beetsterzwaag

Er is en maximum aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf daarom snel in!

  • Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers hebben de leden van de HIE groep voorrang bij inschrijving